Gellak verwijderen

Welkom bij onze gids over gellak verwijderen. Gellak nagels zijn leuk maar er komt een moment dat je ze wilt verwijderen. Dit kan je door de nagelstyliste laten doen maar je kunt deze klus ook zelf klaren, in dit artikel leer je hoe je gellak thuis kunt verwijderen. Laten we beginnen!

Voordat we ons verdiepen in het verwijderen van gellak, is het belangrijk om te weten waarom professionele nagelverwijdering bij een nagelstylist beter is. Nagelstylisten hebben de juiste tools en expertise om schade aan je nagels te voorkomen.

 • Deskundigheid: Nagelstylisten zijn getraind in het veilig en effectief verwijderen van gellak zonder schade aan te richten.
 • Geschikte materialen: Nagelsalons beschikken over hoogwaardige producten, waaronder professionele aceton en nagelverzorgingsproducten.
 • Voorkomen van schade: Door professionele verwijdering wordt het risico op beschadiging van de nagelstructuur geminimaliseerd.

Hoewel zelf verwijderen mogelijk is, heb je bij een nagelstylist de garantie van een zorgvuldige en deskundige aanpak.

Gellak Verwijderen - Stap voor Stap

Gellak Verwijderen – Stap voor Stap

Nu we begrijpen waarom professionele nagelverwijdering onze voorkeur heeft, laten we eens kijken naar de stappen om gellak thuis te verwijderen. Volg deze eenvoudige gids om simpel gellak te verwijderen.

Benodigdheden

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt:

 • Een verse nagelvijl met een medium korrel (180 grit).
 • Aceton (bij voorkeur 100% aceton).
 • Katoenen ballen of pads.
 • Aluminiumfolie.
 • Een bakje warm water, afwasmiddel en een theelepel zout.
 • Nagelriemolie voor hydratatie.

Nu je alles hebt verzameld, breng een dunne laag Nagelriemolie aan op de huid rondom je nagels. Dit helpt beschermen tegen uitdroging door de aceton.

 1. Topcoat vijlen: Gebruik de nagelvijl om voorzichtig de bovenste laag van de gellak te vijlen. Concentreer je op het verwijderen van de glanzende topcoat. Stop zodra de kleur vervaagt, en wees voorzichtig om niet te veel van je natuurlijke nagel weg te vijlen.
 2. Inweken met aceton: Doordrenk katoenen ballen of pads in aceton en plaats deze op elke nagel. Om de aceton goed te laten werken, wikkel je elke vinger in aluminiumfolie. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten zitten, of langer indien nodig. Zorg ervoor dat de aceton niet te snel verdampt.
 3. Gellak nagels verwijderen: Controleer na het weghalen van de folie of de gellak gemakkelijk loskomt. Als dat niet het geval is, gebruik dan nieuwe in aceton-doordrenkte katoenen ballen en laat deze nog enkele minuten inwerken. Verwijder voorzichtig de losse gellak met een draaiende beweging. Gebruik nooit metalen voorwerpen, maar een zachte oranje stok om hardnekkige resten weg te schrapen.
 4. Handen wassen: Na het verwijderen van de gellak was je je handen grondig. Dit helpt eventuele achtergebleven resten te verwijderen en bereidt je nagels voor op de laatste stap.
 5. Nagels voeden: Hoewel aceton wonderen verricht bij het verwijderen van gellak, kan het je nagels gevoelig en droog achterlaten. Herstel vocht en voeding door nagelriemolie royaal aan te brengen op je nagelriemen en nagelbedden. Een rijke handcrème maakt je nagelverzorgingsroutine compleet.

Hopelijk is alles gelukt! In het volgende hoofdstuk verkennen we alternatieve methoden voor gellakverwijdering zonder aceton te gebruiken.

Gellak Verwijderen - Stap voor Stap

Gellak verwijderen zonder aceton

Voor degenen die liever geen gebruik maken van aceton, zijn er gelukkig alternatieve methoden beschikbaar om gellak thuis te verwijderen. Deze methoden zijn over het algemeen milder voor je nagels en bieden een geschikt alternatief. Hier volgen gedetailleerde instructies voor een methode zonder aceton:

Benodigdheden:

 • Een bakje dat groot genoeg is om je vingers in onder te dompelen
 • Warm water
 • Een paar druppels afwasmiddel
 • Een theelepel zout
 • Een zachte vijl

Instructies:

 1. Warm water: Zorg ervoor dat het bakje voldoende warm water bevat om je nagels volledig onder te dompelen. Het warme water helpt de gellak los te maken.
 2. Afwasmiddel en zout toevoegen: Voeg enkele druppels afwasmiddel en een theelepel zout toe aan het warme water. Het afwasmiddel helpt bij het afbreken van oliën en vetten, terwijl het zout kan helpen bij het verzachten van de gellak.
 3. Gellak nagels inweken: Onderdompelen en weken zijn cruciale stappen. Plaats je nagels in het water en laat ze gedurende 20-30 minuten weken. Hierdoor kan het water doordringen en de gellak losmaken.
 4. Vijl gebruiken: Nadat de gellak is verzacht, gebruik je een zachte vijl om voorzichtig de gellak los te maken. Begin bij de randen en werk naar het midden toe. Wees geduldig en oefen geen overmatige druk uit om beschadiging van de nagels te voorkomen.
 5. Herhaal: Indien nodig kun je de bovenstaande stappen herhalen totdat alle resterende gellak volledig is verwijderd. Wees voorzichtig en neem de tijd om ervoor te zorgen dat je nagels geen schade oplopen.

Deze alternatieve methode biedt een mildere aanpak zonder het gebruik van aceton. Het warme water, afwasmiddel en zout werken samen om de gellak op een natuurlijke en veilige manier te verwijderen. Experimenteer met deze methode en ontdek welke het beste voor jou werkt.

Conclusie

Het belangrijkste is om voorzichtig te zijn, de aanbevolen stappen te volgen en je nagels de zorg te geven die ze verdienen. Of je nu kiest voor aceton of alternatieve methoden, een goede nagelverzorging na verwijdering is essentieel.

Koning Poets
Logo
Shopping cart