Whiteboard Schoonmaken

Een whiteboard schoonmaken hoort bij de klusjes als je de werkplek gaat opruimen, maar vaak word dit even snel gedaan of helemaal niet. Geen zorgen! In dit artikel leer je hoe je jouw whiteboard, of het nu normaal of van glas is, in een handomdraai brandschoon maakt.

Lees ook de handige tips om van die vervelende permanente marker af te komen. En vergeet niet je accessoires, zoals markers en magneten, ook mee te nemen in de schoonmaakroutine.

whiteboard schoonmaken

Een Whiteboard Schoonmaken

Het reinigen van een whiteboard kan eenvoudig zijn met de juiste methoden. Hier zijn verschillende manieren om je whiteboard weer stralend te maken:

Whiteboard Spray of Reiniger: Gebruik een commerciële whiteboard spray om snel en effectief te kunnen reinigen. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Whiteboard schoonmaken met alcohol: Meng gelijke delen water en isopropylalcohol voor een krachtige, zelfgemaakte reiniger. Breng aan op het whiteboard met een zachte doek en veeg schoon.

Whiteboard schoonmaken met azijn: Een mengsel van azijn en water (1:1) is een natuurlijke en voordelige optie. Reinig het whiteboard met dit mengsel en veeg af met een droge doek.

Whiteboard schoonmaken met water: Voor lichte reiniging kun je eenvoudig water gebruiken. Bevochtig een zachte doek en veeg het whiteboard schoon. Droog het grondig af om strepen te voorkomen.

Glazen whiteboard reinigen: Gebruik een glasreiniger of een mengsel van water en azijn voor glazen whiteboards. Veeg voorzichtig schoon met een zachte doek.

Permanent Marker van Whiteboard Schoonmaken: Als er permanente marker is gebruikt, ga dan met een gewone whiteboard marker over de lijnen van de permanente marker heen. Doordat het weer vochtig is geworden veeg je het vervolgens makkelijk schoon met een whiteboard wisser.

whiteboard schoonmaken

Whiteboard accessoires schoonmaken

Whiteboard accessoires, zoals markers, wissers en magneten, heb je vaak nodig bij het gebruik van een whiteboard, het is dan ook vanzelfsprekend deze ook meteen mee te nemen bij een schoonmaakbeurt. Hier wat praktische tips voor het onderhoud van deze accessoires:

Whiteboard markers: Bewaar de markers horizontaal en controleer of de doppen goed sluiten dit om uitdroging te voorkomen.

Wissers: Maak de wisser regelmatig schoon om ophoping van inkt en stof te voorkomen. Een vochtige doek kan voldoende zijn om de wisser fris te houden.

Accessoires met magneten: Vuilvrij Houden: Maak magneten schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Hierdoor behouden ze hun kleefkracht.

Conclusie

Een schoon whiteboard is essentieel voor een heldere en georganiseerde werkruimte. Of je nu kiest voor een commerciële cleaner, zelfgemaakte oplossingen met alcohol of azijn, het schoonmaken van je whiteboard kan eenvoudig zijn met de juiste aanpak. Blijf creatief en georganiseerd door regelmatig aandacht te besteden aan het onderhoud van je whiteboard.

Koning Poets
Logo
Shopping cart